om oss

Hejsan !!

Jag heter Friedrich ( på bilden med min dotter Anna-Lena) och flyttade från Tyskland till Österlen 2016. Nu driver jag Österlen Sparris den sjunde säsongen. Jag tycker om jobba inom och med naturen. Sparrisodling följer mig mer än hälften av mitt bondeliv.
Karin von Schenck och Robert Nilsson etablerade Österlen Sparris i slutet av 1900-talet. Det fanns en gammal tradition av att odla sparris på Österlen. Odlingarna slogs ut på 1950-talet av importerad sparris på burk från USA.

Idag föredrar vi färsk sparris. Sandjorden utmed Österlens stränder värms upp snabb på våren. Här växer sparris med hög kvalitet och idag med ökad turism och intresse för närodlat är den färska österlenska sparrisen mer uppskattad än någonsin.

För mig betyder lantbruk och naturen fortfarende en spännande blandning. Alltid försöker bygga in forsknings- och försöksresultat i årets kretslopp. Utbytet av erfarenheter med bönder här hemma och andra länder behövs för framsteg och för att få nöjda kunder. Ofta kommer råden från mina barn i Tyskland, som också har sparrisodlingar.

Handla vår sparris i Sparrisgårdens gårdsbutik eller hos återförsäljare eller njut av den på restauranger. Vår förhoppning och utmaning är att du som kund får en fin sparris-upplevelse.

 

från marken……
till restaurangen

Nyfiken???

…kontakta oss…..

…berätta dina önskemål…