om oss

Hejsan !!

Jag är Friedrich ( på bilden med min dotter Anna-Lena) och flyttade från Tyskland till Österlen 2016. I år jag driver  Österlen Sparris den femte säsongen. Jag tycker om jobba inom och med naturen. Sparrisodling följer mig mer än hälften av mitt bondens liv.
Karin von Schenk och Robert Nilsson etablerade Österlen Sparris inom mer än 20 år och i Sveriges sparris historia upplevde sparris från Österlen en gång till igen. Det finns en gammal tradition av att odla sparris på Österlen. Odlingarna slogs ut på 1950-talet av importerad sparris på burk
från USA.
Idag föredrar vi färsk sparris. Sandjorden bredvid Österlens stränder värmer upp snabb i våren, här växer sparris med hög kvalitet och idag med ökad turism och intresse för närodlat kan den färska österlenska sparrisen konkurrera med lågprisimport.

För mig betyder lantbruk och naturen fortfarende en spännande blandning. Alltid försöker bygga in forsknings och försöksresultat i årets kretslopp. Utbytet av erfarenheter med bönder även av andra länder behövs för framsteget om få nöjda kunder. Ofta har kommit rådet från mina barn också.

Det spelar ingen roll om ni handla vår sparris i gårdsbutiken eller hos återförsäljare eller smaka sparris i restaurangen. Önskemålet och utmaningen är den goda sparris upplevelsen.

 

från marken……
till restaurangen

Nyfiken???

…kontakta oss…..

…berätta dina önskemål…